10 tips voor een gezonde cash flow

Is uw geld op en moet u nog een paar dagen wachten tot uw loon wordt uitbetaald? Zit u op een stapel rekeningen die al even geleden betaald hadden moeten worden? De beste manier om uw financiën onder controle te houden, is door een budget op te maken, zodat u een overzicht hebt van uw maandelijkse inkomsten en uitgaven.

Neem uw financiën in eigen handen. We delen graag met u onze 10 beste tips om de kasstroom van uw gezin gezond te houden:

  1. Budgetteer uw uitgaven, zodat u niet meer uitgeeft dan er binnenkomt. Houd uw gezinsuitgaven onder controle door een overzicht te maken van uw maandelijkse uitgaven, met de bedoeling niet langer geld uit te geven dat u niet hebt.
  2. Denk twee keer na voor u iets koopt – hebt u het echt nodig?
  3. Zet alvast geld opzij voor de rekeningen waarvan u weet dat ze in de toekomst zullen komen, zoals de inkomstenbelastingen, de autoverzekering of de voertuigregistratie. Dan weet u zeker dat u genoeg hebt om ze te betalen.
  4. Onderteken nooit een contract voor u de voorwaarden volledig hebt gelezen en alles begrijpt.
  5. Lees ook altijd de kleine lettertjes en vermijd bijkomende kosten door altijd op tijd te betalen.
  6. Kunt u een rekening niet op tijd betalen, aarzel dan niet om de mensen aan wie u geld verschuldigd bent, daarvan op de hoogte te brengen. Misschien kunt u een afbetalingsregeling uitwerken of wat extra tijd krijgen.
  7. Als u niet kunt betalen wat u verschuldigd bent, is het mogelijk dat een schuldvorderaar contact met u opneemt. Reageer daar onmiddellijk op om potentiële schadevergoedingen en bijkomende kosten te beperken. Vertel het incassobureau over uw financiële situatie en zoek samen met hen naar mogelijke oplossingen.
  8. Als u blijft communiceren en uw best doet een oplossing te bereiken, vindt u misschien wel een manier om uw schuldenprobleem volledig op te lossen.
  9. Hebt u een afbetalingsplan, houd u dan aan uw beloften. Kunt u dat niet, dan is het essentieel dat u het incassobureau daar onmiddellijk van op de hoogte brengt. Fatsoenlijke schuldvorderaars zoals wij staan klaar om u te helpen schuldenvrij te worden.
  10. Negeer uw geldproblemen niet. Zoek zo snel mogelijk advies en doe uw best om uw financiële situatie stevig onder controle te krijgen.

 

Hebt u hulp nodig? Of hebt u vragen? Wij zijn er om u te helpen

U kunt ook inloggen op ons zelfbedieningsportaal voor een volledig overzicht van uw lopende zaken.