7 tips voor een gezonde financiële relatie met je partner

Ons onderzoek toont aan dat we niet open genoeg zijn over financiën met onze partner. Hoe versterk je je financiële samenwerking? Hier zijn onze beste tips.

  1. Praat openlijk over je financiën. Veel mensen praten niet over geld met hun partner, of voelen druk om geld uit te geven dat ze niet hebben.
  2. Maak een gezamenlijk budget zodat jullie allebei weten wat jullie maandelijks aan inkomsten en uitgaven hebben, en wees open over uitstaande leningen en schulden.
  3. Bespreek wat belangrijk voor je is als het gaat om geld en wat jullie prioriteiten zullen zijn. Jullie kunnen bijvoorbeeld verschillende opvattingen hebben over sparen en uitgeven.
  4. Heb je eigen bufferrekening voor onvoorziene uitgaven of cadeaus.
  5. Heb een gezamenlijke rekening voor gezamenlijke rekeningen. Dit kan boodschappen en energiebetalingen omvatten, maar is ook perfect voor langetermijnplannen zoals reizen of bruiloften.
  6. Kom overeen over een duidelijke verdeling van verantwoordelijkheden als het gaat om bijdragen aan jullie gezamenlijke uitgaven, het betalen van rekeningen en het beheren van jullie financiën.
  7. Investeer samen in zaken met blijvende waarde die overeenkomen met jullie prioriteiten.