Schulden oplossen

Problematische schulden kunnen een negatieve invloed hebben op alle aspecten van je leven. Financiële problemen verdwijnen niet vanzelf, maar er zijn dingen die je kunt doen om de situatie op te lossen.

Effecten van problematische schulden

De bijwerkingen van schulden kunnen aanzienlijk zijn. Mensen die worstelen met schulden hebben vaak een slechte concentratie en zijn minder productief op het werk.

Zorgen over schulden kunnen je ziek maken en problemen veroorzaken in je relaties met je partner, familie of vrienden.

In de schulden zitten is stressvol. Hoe kun je plannen voor de toekomst als je vandaag je rekeningen niet kunt betalen?

Het hoeft niet zo te zijn

Veel mensen schamen zich voor hun schulden en steken hun hoofd in het zand omdat ze niet weten wat ze moeten doen om zichzelf uit de problemen te halen. Het is belangrijk om te begrijpen dat financiële problemen nooit vanzelf verdwijnen. Integendeel, ze worden erger.

Daarom is het belangrijk om hulp te zoeken. Praat met je schuldeisers, ga naar onafhankelijke liefdadigheidsinstellingen voor schuldadvies en ondersteuning of zoek online naar advies en tips. Neem vandaag de eerste stap om je schulden op te lossen.

Intrum is er ook voor jou. We kunnen je helpen om je inkomsten en uitgaven in kaart te brengen en een betalingsplan op te stellen dat je je kunt veroorloven. Als je meer ondersteuning nodig hebt, kunnen we je doorverwijzen naar onafhankelijke organisaties die kunnen helpen, zoals het OCMW of CAW.


FAQs

Zie alle veelgestelde vragen