Budgetplan zomervakantie: Op vakantie zonder je te ruïneren!

Geen betere manier om te relaxen en je batterijen op te laden dan een vakantie op een bestemming van je dromen. Tenminste, als je vooraf je budget goed hebt gepland. Want zonder budgetplan kan zo'n zomervakantie je meer stress dan ontspanning geven – om nog maar te zwijgen van een gigantische financiële kater.

Zomervakanties zijn duur. Als je niet lang gespaard hebt, kan zo'n zonovergoten eiland met parelwitte stranden voor altijd een droom blijven.

Volgens het recentste European Consumer Payment Report van Intrum zijn steeds meer consumenten bereid om hun vakantie met een krediet te financieren. In 2017 gaf ongeveer één Europese consument op zes (16%) aan er geen probleem mee te hebben om geld te lenen voor een vakantie. Dat is 3% meer dan in 2016 en zelfs 6% meer dan in 2015.

Een goed budgetplan, des te belangrijker als je geld leent voor vakantie

Een vakantielening kan een wrange nasmaak hebben, zeker wanneer je je reis nog moet afbetalen lang nadat je kleurtje al is weggetrokken. Om na de zomer een financiële kater te vermijden, doe je er goed aan een realistisch budgetplan voor je vakantie op te stellen en daar tijdens je vakantie niet van af te wijken.

Indien je genoodzaakt bent een lening aan te gaan, helpt een budgetplan na de vakantie je je krediet tijdig terug te betalen.

Budgetplan vakantie: Hoe een vakantiegevoel creëren zonder al te veel uit te geven?

  1. Slaap in jeugdherbergen – die zijn goedkoper. Wissel af met enkele nachten in een hotel om jezelf toch op wat luxe te trakteren.
  2. Word toerist in eigen land. Er zijn nog zoveel verborgen pareltjes dicht bij huis. Sla er de toeristische brochures van je woonplaats op na en je zult versteld staan wat in de buurt nog allemaal te ontdekken valt.
  3. Huur een fiets of trek er te voet op uit en word één met de natuur: sla je tentje op naast de barbecue of het haardvuur.
  4. Spreek met vrienden en familie af om allemaal wat te eten en te drinken mee te brengen en organiseer een feestje in je tuin of in een park bij jou in de buurt.
  5. Probeer een nieuwe buitensport: klimmen, volleybal of om het even welke activiteit in de openlucht die een zomers gevoel bij je losmaakt.

Bespaar jezelf een gigantische financiële kater en voorzie deze zomervakantie een doordacht budgetplan!