Facturatiebeheer

Wanneer u kiest voor de facturatiediensten van Intrum, dan profiteert u van de deskundigheid van een wereldwijde specialist in kredietbeheer. We helpen uw bedrijf vanaf het moment waarop de factuur wordt verstuurd tot het geld op uw rekening staat. U kunt uw kredietrisico beperken, uw facturatiekosten verminderen en uw inkomsten uit verwijlinteresten en herinneringen verhogen.

 

Ook al versturen wij namens u facturen, het blijven uw klanten. U beslist dus over de uitvoering van het facturatieproces. Of, als u de facturen zelf wilt versturen, kunt u ons de administratiegegevens bezorgen en dan nemen wij de opvolging voor onze rekening. Samen vinden we vast een oplossing waar u tevreden mee bent.

Bespaar tijd en geld

Real-time rapportering

Word meteen betaald

Gebruiksvriendelijke online tools


Globale kredietbeheer specialist

Bij Intrum profiteert u van toonaangevende expertise doorheen het volledige order to cash proces. Dankzij een consequent professioneel beheer verbetert u de liquiditeit van uw onderneming van bij het uitsturen van de factuur.

Administratieve last verminderen

Wij beheren alle facturen van uw onderneming, stellen de facturen op zoals het hoort en sturen op het gepaste moment herrineringen als u dat wenst.

Stipte timing verzending facturen

Wanneer de facturatieverantwoordelijke ziek valt of op vakantie gaat, loopt de facturatie bij veel bedrijven vertraging op. Bij Intrum bent u zeker van een stipte timing voor uw facturatie.

Veelgestelde vragen

FAQ - Facturatiebeheer | Intrum

Waarom kiezen voor de facturatiediensten van Intrum?

Wanneer u kiest voor de facturatiediensten van Intrum, dan profiteert u van de deskundigheid van een wereldwijde specialist in kredietbeheer. U profiteert van onze toonaangevende expertise in facturatie, kredietrisico en incasso. Met een goed beheerd facturatieproces is er minder kapitaal niet beschikbaar door laattijdige betalingen, en dankzij een consequent beheer verbetert u de liquiditeit van uw bedrijf.

Hoeveel kost het?

We passen de dienstverlening aan volgens de behoeften van uw bedrijf. We hanteren dus geen standaardprijs. Die is onder andere afhankelijk van het aantal facturen dat uw bedrijf gemiddeld opstelt. Neem contact met ons op en verbeter vandaag nog uw liquiditeitspositie.

Onder welke naam worden de facturen opgesteld?

Dat beslist u. We werken samen met u aan een oplossing op maat van uw bedrijf: met uw briefhoofd of dat van ons.

Kan ik mijn eigen merk gebruiken in combinatie met Intrums facturatiediensten?

Jazeker. Als u dat wilt, kunt u gebruikmaken van onze 'white-labeldiensten’, om uw merk te combineren met onze expertise.

Wat kan Intrum voor mij doen?

We kunnen alle facturen voor uw bedrijf beheren, de facturen opstellen en eventueel op het gepaste moment een herinnering sturen naar uw klanten. U beslist over het precieze facturatieproces en wij nemen de administratieve last van u over. Daarnaast houden we u in real time op de hoogte van de status van uw dossiers, zodat u een duidelijk overzicht hebt van uw financiën.

Wat is facturatiebeheer?

Bij facturatiebeheer geeft u uw hele facturatieproces uit handen en zorgen wij voor de facturatie, eventuele herinneringen en de inning van uw facturen. Dankzij onze omvang, ons bereik en onze expertise is Intrum een kostenefficiënte en kwalitatieve optie.

Wat houdt de dienst precies in?

We factureren aan uw klanten, versturen herinneringen en innen de betaling, die we aan u doorstorten. We rapporteren in real time over de status van uw dossiers, zodat u altijd op de hoogte bent.

Waarom het facturatieproces niet zelf beheren?

Er gebeuren vaak dingen waardoor een bedrijf onbetaalde facturen niet onmiddellijk kan opvolgen. Door vakantie of ziekteverlof kunnen dergelijke taken blijven liggen, en daardoor duurt het weer langer voor uw facturen worden betaald. Als u de facturatie aan Intrum overlaat, hoeft u zich daarover geen zorgen te maken. Wij zorgen ervoor dat facturen en herinneringen op het gepaste moment worden verstuurd, zodat u uw tijd nuttig kunt besteden.

Voor wie is de facturatiedienst geschikt?

Vaak zijn het bedrijven met een aanzienlijk volume aan facturen die een beroep doen op onze facturatiediensten. Maar we zijn flexibel! Dus als u denkt dat de dienst voor u en uw bedrijf een goede oplossing zou kunnen betekenen, neem dan gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken.

Welke informatie moet er op een factuur staan?

Er zijn duidelijke structurele verschillen in de manier waarop bedrijven met grote kredietverliezen factureren en bedrijven die gewoonlijk op tijd worden betaald. Dus wat kunt u beter doen?

 

Lees hier meer over de dienst >

“Wij beheren alle facturen van uw onderneming, stellen de facturen op zoals het hoort en sturen op het gepaste moment herrineringen als u dat wenst.”

Guy Colpaert, Managing Director Intrum Benelux

Wat mag u verwachten?

 • 1

  Klik op de knop in deze webpagina en vul de velden in het webformulier in. Klik op "verzenden" en uw aanvraag is vertrokken!

 • 2

  Nadat alle gegevens over uw type klanten (B2B/B2C, Nationaal/Export,…) zijn verzameld, stuurt uw accountmanager u een prijsvoorstel. U ontvangt binnen 48u reactie.

 • 3

  Nadat wij uw gehandtekende contract ontvangen, sturen wij u login gegevens voor ons online portaal en heldere instructies voor het transfereren van dossiers.

 • 4

  U kan van start! Via het online portaal bezorgt u uw dossiers in een handomdraai aan Intrum. De door ons ondernomen acties en geïnde factuurbedragen krijgt u te zien in een duidelijk overzicht.


Profiteer van de expertise van de markleider in kredietbeheer

De weg naar een financieel gezond bedrijf