Factoring

Dankzij de factoringdienst van Intrum ontvangt u geld uit onbetaalde facturen zodra ze hun vervaldatum overschrijden. Of het nu gaat om grote telecommaatschappijen, financiële dienstverleners, nutsbedrijven of kmo's: uw tijd wordt het beste besteed aan uw core business, niet aan de opvolging van betalingen.

Onmiddellijke cashflow

Sterk en gerespecteerd merk

Uw kredietrisico wordt overgenomen

Transparantie omtrent uw dossiers


Voordeliger dan klassieke factoring

In tegenstelling tot bij klassieke factoring verkoopt u bij Intrum enkel uw openstaande facturen waarvan de vervaldatum is verlopen. U betaalt dus geen financieringskost of risicopremie op uw goede betalers.

Ideaal voor uw klant

Ook uw klant haalt hier gewoonlijk voordeel uit, aangezien Intrum individuele afbetalingsplannen aanbiedt die aangepast zijn aan het betalingsvermogen van elke specifieke klant.

Behoud cash flow

Doordat u de facturen pas na vervaldag overmaakt, behoudt u 100% van de cash flow op uw klanten die vlot binnen de afgesproken vervaldatum betalen.

Veelgestelde vragen

FAQ - Factoring | Intrum

Hoe werkt factoring bij Intrum?

U stuurt een exemplaar van de factuur naar uw klant en naar Intrum, en wij betalen u een vooraf overeengekomen percentage van de factuur. Vervolgens innen we de betaling van uw klant en betalen we de resterende factuurwaarde aan u door, min een vergoeding.

Waarom zou ik factoring overwegen?

Uit Intrums wereldwijde onderzoek naar betalingstrends weten we dat laattijdige betalingen voor bedrijven een groot probleem zijn, en zelfs een bedreiging kunnen vormen voor hun voortbestaan. U hoeft niet te piekeren over onbetaalde facturen en daar waardevolle tijd en middelen aan te besteden – laat dat maar aan ons over! U krijgt uw geld meteen, terwijl onze bekwame en ervaren teams met uw klanten samenwerken zodat uw facturen worden betaald en u uw goede relatie met uw klanten behoudt.

Wat gebeurt er als de klant de originele factuur niet betaalt?

Als de klant niet op de vervaldatum betaalt, dan gaat het dossier naar incasso. Daardoor wordt het risico beperkt, aangezien vorderingen in het kader van een geïntegreerd proces in een eerder stadium worden overgedragen.

Hoe snel kan Intrum geld aan mij overmaken als ik gebruikmaak van factoring?

Dankzij de factoringdienst van Intrum ontvangt u geld uit onbetaalde facturen zodra u ze hebt opgesteld. U ontvangt het binnen 24 uur.

Hoeveel kost deze dienst?

De prijs die Intrum betaalt, is gebaseerd op het verwacht betaalgedrag van uw klanten. Intrum beheert op jaarbasis meer dan 500.000 onbetaalde facturen. Dit zorgt er voor dat wij het inningspotentieel zeer goed kunnen inschatten en u de beste prijs bieden.

Wanneer is Factoring zinvol voor uw zaak?

Als u kiest voor factoring, koopt Intrum uw debiteurenportefeuille over voor een correct bedrag. Over de opvolging van wanbetalers hoeft u vervolgens niet meer wakker te liggen. Intrum treedt in uw rechten en neemt die taak van u over. Wij doen er bovendien alles aan om de goede relatie met uw klant te vrijwaren: Onze dossierbeheerders zijn perfect getraind en volgen een strikte deontologische code.

 

Wanneer is Factoring zinvol? >

“Als u kiest voor factoring, koopt Intrum uw debiteurenportefeuille over voor een correct bedrag. Over de opvolging van wanbetalers hoeft u vervolgens niet meer wakker te liggen. Intrum treedt in uw rechten en neemt die taak van u over.”

Guy Colpaert, Managing Director Intrum Benelux

Wat mag u verwachten?

 • 1

  Klik op de knop in deze webpagina en vul het webformulier in.

 • 2

  Nadat alle gegevens over uw type klanten (B2B/B2B, Nationaal/Export,…) zijn verzameld, stuurt uw accountmanager u een prijsvoorstel. U ontvangt binnen 48u reactie van onze kant.

 • 3

  Nadat wij uw gehandtekende contract ontvangen, sturen wij u login gegevens voor ons online portaal en heldere instructies voor het transfereren van dossiers.

 • 4

  U kan van start! Via het online portaal bezorgt u uw dossiers in een handomdraai aan Intrum. De door ons ondernomen acties en geïnde factuurbedragen krijgt u te zien in een duidelijk overzicht.


Profiteer van de expertise van de markleider in kredietbeheer

De weg naar een financieel gezond bedrijf