Multinational Collections Hub

Dankzij Intrums Multinational Collections Hub kunt u de inning van facturen in verschillende landen centraliseren, rekening houdend met lokale reglementaire vereisten en met een benadering op maat van de klant. Wij bieden één aanspreekpunt voor al uw incassobehoeften in heel Europa. Daardoor wordt uw debiteurenbeheer een stuk minder complex en kunt u uw cashflow en uw efficiëntie verbeteren.

 

Onze Multinational Collections Hub biedt:

Een gecentraliseerde dienstverlening

Een uniforme rapportering en beheer

Eén commercieel en operationeel aanspreekpunt

Een geïntegreerde service


Wie kiest hiervoor?

Bedrijven doen typisch een beroep op onze internationale incassodiensten wanneer ze exporteren naar een land waar ze geen kantoor hebben of wanneer ze hun financiële functies hebben ondergebracht in een Shared Service Center (SSC).

Wereldwijde dekking

Intrum wordt wereldwijd erkend door al wie krediet verstrekt of ontvangt. Het merendeel van de door ons behandelde internationale dossiers bevindt zich in onze directe buurlanden maar het aantal dossiers buiten Europa groeit erg snel de laatste jaren.

Think global, act local

Wij contacteren uw slecht betalende klant in zijn taal en houden rekening met de plaatselijke cultuur, die soms erg afwijkt. Terwijl u geniet van uw nachtrust, bellen wij uw klant in, pakweg, China of de VS en brengen hier verslag van uit tijdens uw kantooruren.

Veelgestelde vragen

FAQ - Multinational Collections Hub | Intrum

Wat als mijn bedrijf uitbreidt naar nieuwe markten?

Dat is geen enkel probleem. Een essentieel voordeel van de incassodienst van de Intrum Hub is dat ze samen met de behoeften van uw bedrijf kan groeien en moeiteloos extra markten kan bedienen, zonder dat er belangrijke aanpassingen moeten worden aangebracht aan IT-infrastructuur of contracten.

Kunnen we voor al onze markten een wereldwijd contract afsluiten?

Jazeker. Intrum biedt ook wereldwijde contracten, met een apart addendum voor elke markt. Het voordeel is dat er geen nieuw contract hoeft te worden opgesteld als uw bedrijf groeit: er kan gewoon een addendum worden toegevoegd. Dat maakt onderhandelingen en administratie eenvoudiger.

Ik maak me zorgen over de reputatie van mijn merk

Bij Intrum weten we hoe belangrijk een merk is. We behandelen alle klanten ethisch en eerlijk. We bekijken de financiële omstandigheden en gaan in gesprek met mensen en bedrijven om realistische en haalbare betalingsplannen op te stellen.

Is deze oplossing beperkt tot bepaalde diensten?

Deze oplossing is niet beperkt tot bepaalde diensten, en diensten kunnen van land tot land worden gecombineerd. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld een centraal beheerd proces voor herinneringen en aanmaningen. Intrum werkt samen met zijn opdrachtgevers om diensten uit te werken die precies aansluiten op hun behoeften.

Hoeveel kost dat?

Met de Intrum Hub betaalt u voor elk land een prijs die gebaseerd is op de markt. Daardoor kunnen wij concurrerende prijzen bieden, ongeacht de locatie. Neem contact met ons op voor meer informatie over uw voorkeursmarkten.

Is deze oplossing beperkt tot bepaalde diensten?

Deze oplossing is niet beperkt tot bepaalde diensten, en diensten kunnen van land tot land worden gecombineerd. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld een centraal beheerd proces voor herinneringen en aanmaningen. Intrum werkt samen met zijn opdrachtgevers om diensten uit te werken die precies aansluiten op hun behoeften.

Hoe werkt het?

De Hub werkt als hoofdontvangkantoor en is verantwoordelijk voor alle operationele en prestatiegebonden aspecten van het contract. Daardoor heeft uw organisatie slechts één aanspreekpunt en één proces voor gegevensuitwisseling nodig, wat uw interne proces voor debiteurenbeheer vereenvoudigt.

Door uw organisatie te verbinden met de Intrum Hub, zorgen we ervoor dat al onze diensten gesynchroniseerd zijn. Intrum zorgt voor de volledige coördinatie en voor de correcte verwerking van al uw dossiers door een van de kantoren in het betreffende land, volgens de lokale wetgeving en betalingscultuur. Intrum beheert de volledige informatiestroom. De informatie die terugkomt, wordt door Intrum Hub gecentraliseerd en in uniforme rapporten gegoten. Daardoor beschikt u in één rapport over een duidelijk overzicht van uw dossiers, ongeacht waar ze worden verwerkt.

Incasso in meerdere landen – de uitdagingen van de sector

Een belangrijke uitdaging waar internationale bedrijven mee worden geconfronteerd, is een goed overzicht van hun activiteiten krijgen met het oog op debiteurenbeheer. Het kan lastig zijn om wegwijs te raken in verschillende rechtsstelsels, vooral in een sterk gereglementeerd domein als incasso.

 

Lees hier meer over de dienst >

“We zijn daar waar u ons nodig hebt, wanneer u ons nodig hebt. Met professionals, diensten en oplossingen in debiteurenbeheer in elk land ter wereld kunnen wij ervoor zorgen dat u betaald wordt, en dat uw merk, uw reputatie en uw bedrijf worden beschermd”

Michael Donahue, Head of International & Multinational Operations

Wat mag u verwachten?

 • 1

  Klik op de knop in deze webpagina en vul het webformulier in.

 • 2

  Nadat alle gegevens over uw type klanten (B2B/B2B, Nationaal/Export,…) zijn verzameld, stuurt uw accountmanager u een prijsvoorstel. U ontvangt binnen 48u reactie van onze kant.

 • 3

  Nadat wij uw gehandtekende contract ontvangen, sturen wij u login gegevens voor ons online portaal en heldere instructies voor het transfereren van dossiers.

 • 4

  U kan van start! Via het online portaal bezorgt u uw dossiers in een handomdraai aan Intrum. De door ons ondernomen acties en geïnde factuurbedragen krijgt u te zien in een duidelijk overzicht.


Profiteer van de expertise van de markleider in kredietbeheer

De weg naar een financieel gezond bedrijf