Intesa Sanpaolo

Het strategische partnership tussen Intrum en Intesa Sanpaolo heeft verschillende voordelen opgeleverd: een gezondere balans, een beter beheer van leningen en aantrekkelijke rendementen op lange termijn.

De fusie tussen de incassoafdeling voor niet-renderende leningen van Intesa Sanpaolo en de Italiaanse activiteiten van Intrum heeft in Italië de toonaangevende kredietbeheerder op de markt gecreëerd. De joint venture beheert circa € 40 miljard aan leningen en Intesa behoudt een groot minderheidsbelang in het platform en de portefeuille.

Intrum en Intesa hebben voor bestaande en nieuwe portefeuilles een exclusieve beheerovereenkomst van tien jaar gesloten. In het kader van de deal hebben we ook 600 medewerkers van de bank overgenomen, die nu aan ons Italiaanse personeelsbestand van 400 medewerkers zijn toegevoegd.

Samen met co-investeerder CarVal heeft de joint venture een portefeuille van niet-renderende leningen met een brutoboekwaarde van € 12 miljard verworven. Door de structuur van het langetermijnpartnership zal Intesa kunnen profiteren van aantrekkelijke rendementen en zal het zijn eigen balans- en beheerpositie kunnen verbeteren.

Intrum was opgetogen dat deze complexe transactie in zo'n korte periode werd voltooid. Door het partnership kon de bank haar strategische doelstellingen implementeren en kon Intrum blijk geven van zijn engagement ten aanzien van een belangrijke markt.


Profiteer van de expertise van de marktleider in kredietbeheer

De weg naar een financieel gezond bedrijf