Nationale & internationale incasso

Nationale & internationale incasso
Nationale & internationale incasso

Wij recupereren uw geld in Vlaanderen, Wallonië & Brussel, alsook bij uw exportklanten in 180 landen, binnen én buiten de EU. Incasso in België of het buitenland? Onze uitstekende klantenservice betekent dat uw klanten in goede handen zijn, ongeacht hun taal of tijdzone.

 

Bespaar tijd en geld én verlaag uw bedrijfsrisico in nieuwe markten. 

Actief in 180 markten

Vertrouwd met lokale incassopraktijken

Lokale expertise

Sterk en gerespecteerd merk

Nationale & internationale incasso
Nationale & internationale incasso

Internationaal ondernemen

Als u klanten heeft in het buitenland, staat u als “verre” leverancier behoorlijk laag op het prioriteitenlijstje als het op betalen in moeilijkere periodes aankomt. Transfereer openstaande facturen naar Intrum, bij voorkeur binnen 90 dagen na vervaldag.

Globaal network in 180 landen

Internationale incasso is onze specialiteit. In opdracht van 1.296 Belgische bedrijven heeft Intrum in 2023 een totaalbedrag van € 3.391.142 euro ingevorderd bij late betalers in het buitenland. U kan op ons rekenen voor het recupereren van uw geld in 180 landen.

Ook voor hoge factuurbedragen

Vaak gaat het in internationale handel over heel hoge factuurbedragen. Ook die weet Intrum succesvol te innen. Voor grotere facturen hanteert Intrum trouwens een opvallend lager commissiepercentage.

Veelgestelde vragen

FAQ - Nationale & internationale incasso | Intrum

Hoe krijg ik mijn geld?

Zodra we de betaling hebben ontvangen, maken we de aan ons betaalde bedragen over naar uw rekening.

Hoe kan ik de voortgang volgen?

U kunt het verloop van de accounts die u aan ons toevertrouwt gemakkelijk volgen. U hebt 24 uur per dag en 7 dagen per week toegang tot Intrum Web, onze portal speciaal voor opdrachtgevers. Daar ziet u welke bedragen er zijn geïnd en ziet u cijfers voor open en afgesloten dossiers. U kunt de voortgang van individuele accounts raadplegen en in een oogwenk ook een totaaloverzicht weergeven.

Waar bieden jullie incassodiensten aan?

Overal waar u zakendoet, bieden wij incassodiensten aan. Het Intrum-netwerk is ons wereldwijde partnernetwerk met expertise in schuldinvordering over de hele wereld. Alle partners houden zich aan strikte contractuele voorwaarden en de lokale wetgeving. U weet dus zeker dat uw klanten op ethische wijze en conform de wetgeving worden behandeld.

Hoe kan ik mijn klantenaccounts aan u overdragen?

We bieden u een eenvoudige en veilige manier om dat te doen. Via Intrum Web, onze portal voor opdrachtgevers, kunt u slecht betalende klanten gemakkelijk aanmelden voor incasso.

Met wie kan ik spreken?

U krijgt een eigen accountmanager in uw eigen markt, die uw taal spreekt. Hij of zij is uw aanspreekpunt binnen het hele Intrum-partnernetwerk en zorgt voor een naadloze ervaring, voor u en uw klanten.

Hoeveel kost dat?

We rekenen onze vergoeding alleen aan als het verschuldigde bedrag daadwerkelijk is geïnd. Nadat we contact hebben opgenomen met uw klant en de betaling hebben verkregen, ontvangen we een percentage van het ontvangen bedrag. Onze vergoedingen zijn afhankelijk van verschillende factoren: hoe lang de schuld al is vervallen, de waarde, de locatie en het profiel van de schuld (bedrijf of consument).

Incasso in België & buitenland

Wereldwijd bereik brengt betalingsuitdagingen met zich mee

In een steeds meer geglobaliseerde samenleving kunnen bedrijven overal ter wereld klanten bereiken. Zakelijk gezien brengt dat heel wat kansen met zich mee, maar wat debiteurenbeheer betreft, ook heel wat uitdagingen.

 

Lees hier meer over de dienst >

“Wij recupereren uw geld in Vlaanderen, Wallonië & Brussel, alsook bij uw exportklanten in 180 landen, binnen én buiten de EU. In 2023 heeft Intrum in opdracht van zo’n 11.114 Belgische bedrijven een totaalbedrag van € 1.183.418.866 euro ingevorderd.”

Guy Colpaert, Managing Director Intrum Benelux

Van start gaan

 • 1

  Klik op de knop in deze webpagina en vul het webformulier in.

 • 2

  Nadat alle gegevens over uw type klanten (B2B/B2B, Nationaal/Export,…) zijn verzameld, stuurt uw accountmanager u een prijsvoorstel. U ontvangt binnen 48u reactie van onze kant.

 • 3

  Nadat wij uw gehandtekende contract ontvangen, sturen wij u login gegevens voor ons online portaal en heldere instructies voor het transfereren van dossiers.

 • 4

  U kan van start! Via het online portaal bezorgt u uw dossiers in een handomdraai aan Intrum. De door ons ondernomen acties en geïnde factuurbedragen krijgt u te zien in een duidelijk overzicht.


Profiteer van de expertise van de markleider in kredietbeheer

De weg naar een financieel gezond bedrijf