Intrum Web: Veelgestelde vragen

Intrum Web 2.0 is het webplatform dat gebruikt wordt in de communicatie tussen de klant en Intrum. U kunt er heel veel mee doen: van het registreren van nieuwe dossiers tot het afdrukken van rapporten en het ophalen van statistieken.
Veelgestelde vragen

Intrum Web 2.0 | Intrum

Waar kan ik Intrum Web 2.0 terugvinden?

Intrum Web is terug te vinden via https://access.intrum.com/wa/auth

Hoe voor het eerst inloggen op Intrum Web met paswoord login (zonder klavier/Java)?

Voor het eerst inloggen zonder Java (nieuwe of bestaande gebruiker die nog geen inlogpoging achter de rug heeft)

 

1. Wanneer de gebruiker de link “Authenticate with Text Password (no Java required)” selecteert, verschijnt een nieuwe pagina (zie hieronder). Hij kan het wachtwoord aanvragen via de link “Don’t have Text Password?”

 Belangrijk! Als de gebruiker inlogt met zijn gebruikersnaam en op Submit (of Enter) drukt, verschijnt de normale Java-login met pincodepad. Als dit zijn eerste inlogpoging is, krijgt de gebruiker een e-mail met zijn pincode.

De gebruiker moet dan terugkeren naar de inlogpagina en de link “Authenticate with Text Password (no Java required)” selecteren om in te loggen met een wachtwoord.

Belangrijk! De gebruiker kan zelf kiezen hoe hij in de applicatie inlogt. Het is mogelijk om zowel met een pincode als met een wachtwoord in te loggen als hij Java heeft geïnstalleerd.

 

2. De gebruiker vult zijn gebruikersnaam en e-mailadres in. Als hij op Submit (of Enter) drukt, wordt het wachtwoord verzonden naar het e-mailadres van de gebruiker met als onderwerp “New text password for IntrumWeb.”

 

 3. De gebruiker vult de gebruikersnaam en het wachtwoord in die hij via e-mail ontvangen heeft en drukt op Submit/Enter.

 

 4. Dan wordt de gebruiker gevraagd om het wachtwoord te wijzigen. Hij kan zelf een nieuw wachtwoord kiezen. Dat wachtwoord moet 8-16 tekens lang zijn, en minstens 2 cijfers en 2 letters bevatten. Hij bevestigt zijn wachtwoord met Submit/Enter.

 

5. Het nieuwe wachtwoord moet worden bevestigd door op Submit/Enter te drukken.

 

 6. Wanneer het wachtwoord is aanvaard, gaat de gebruiker via de knop Continue/Enter verder naar de applicatie.

 

Daarna kan de gebruiker inloggen op Intrum Web met zijn wachtwoord.

Als de gebruiker al over een wachtwoord beschikt, krijgt hij toegang tot de applicatie wanneer hij via de link “Authenticate with Text Password (no Java required)” op de inlogpagina zijn gebruikersnaam en wachtwoord ingeeft.

Als de gebruiker zijn wachtwoord vergeten is, kan hij een nieuw aanvragen via de link “Forgotten Text Password?”

Als de gebruiker zijn pincode vergeten is, kan hij een nieuwe aanvragen via de link “Forgotten PIN Password?”

Hoe inloggen op Intrum Web bij een herhaald bezoek?

Aanloggen via pin paswoord (standaard):

U vult de User Name in.
U klikt op de knop 'Submit'
Typ uw Paswoord in

Aanloggen via klavier (indien u niet wenst te werken via paswoord):

Deze aanlogprocedure veronderstelt een goede werking van Java

  1. Er verschijnt een pop-up venster met de vraag of u het programma ‘Portwise’ wilt accepteren.
  2. U klikt op ‘run’ (dit in verband met het beveiligen van Intrum Web op internet) - In uw mailbox staat een nieuwe mail met uw PIN-code om verder in te loggen (Dit kan maximaal 5 minuten duren)
  3. Vervolgens krijg je een cijferklavier te zien en typ je de pincode, zorg dat de Num Lock aan staat. Je kan ook klikken op de cijfers maar opgelet het cijfer klavier verandert elke dag.

Login in progress en dan kom je op het platform terecht.

Waarom krijg ik een foutmelding 'te veel tekens gebruikt in vrije ruimte'?

U werkt waarschijnlijk met Internet Explorer versie 10. U dient uw browser te updaten of een andere browser te kiezen. Wij adviseren browser Google Chrome. Voor Apple-gebruikers adviseren wij Firefox.

Ik krijg onderstaande foutmelding hoe is dit op te lossen?

U zal dan de Java security settings dienen aan te passen via control panel – Java- kies het tabblad Security en voeg: https://access.intrum.com in bij de Exception Site List. Klik vervolgens op Edit Site List en OK.

Zorg er ook voor dat: https://access.intrum.com staat bij de trusted sites dit kan je terug vinden bij de Internet Options, tabblad Security.

Veelgestelde vragen

Problemen bij inloggen | Intrum

Ik kan niet inloggen?

Wij adviseren de browser Google Chrome. Voor Apple-gebruikers adviseren wij Firefox.

Indien u niet via de standaard aanlogprocedure via paswoord werkt en indien u na het invoeren van uw username een blanco scherm aantreft dient u Java op uw computer te installeren. Ingeval u daar automatisch een pop-up van ontvangt dient u deze te accepteren.

Link om gratis Java te downloaden: http://java.com/nl/download/

Ik ben mijn gebruikersnaam kwijt

Vlak na het afsluiten van uw abonnement heeft u een email met daarin uw username ontvangen. In de meeste gevallen begint uw username met 'be' (kleine letters) direct gevolgd door uw klantnummer en de initialen van uw voornaam en familienaam.

Uw PIN code of paswoord krijgt u toe gemaild zodra u voor de eerste keer inlogt.

Ik ben mijn paswoord kwijt!

Ga naar ons Intrum Web en klik op 'Forgotten text Password'. Vul daarna uw username en e-mail adres in en klik op submit. U ontvangt op uw mailadres automatisch een nieuw paswoord.

Ik ben mijn pincode kwijt voor gebruikers van de aanlog via het klavier!

Ga naar ons Intrum Web en klik op 'Forgotten PIN Password'. Vul daarna uw username en e-mailadres in en klik op submit. U ontvangt op uw mailadres automatisch een nieuwe pincode.

Welke browsers zijn er noodzakelijk om te kunnen werken met IW 2.0?

Wij adviseren de browser Google Chrome, Apple-gebruikers adviseren wij Firefox. Volgende browsers werken ook: Internet Explorer versie 8, 9 en 10. Apple Safari en Opera.

Hoe moet ik de nieuwe browser installeren? Hoe kan ik zien welke versie van browser ik gebruik?

Download hier een nieuwe webbrowser: http://www.alleinternetbrowsers.nl/
Om te controleren met welke versie u nu werkt opent u een scherm in uw browser en klik op Help.

Voor gebruikers van de aanlog via het klavier: wij gebruiken al een Java engine. Levert dit problemen op?

Wij adviseren u de huidige Java engine te de-installeren of te upgraden naar de nieuwste versie. Of over te schakelen naar de inlog via paswoord.

Ik zie een grijs kader nadat ik mijn gebruikersnaam heb ingetoetst

Sluit alle schermen en open een nieuw scherm. Als u uw gebruikersnaam intoetst, opent een nieuw scherm waar u gevraagd wordt om een nieuw programma te installeren van PortWise. U kiest Ja (Always trust content from PortWise). Indien het nog niet werkt, gebruik dan geen Java en schakel over op een inlog via paswoord.

Zodra ik ingelogd ben, zie ik een scherm met een rood kruis (x)

Dit kan voorkomen als u in de web browser geen Java support heeft geïnstalleerd. Installeer de nieuwe versie van Java via de link: http://java.com/nl/download/. U kan ook steeds overschakelen op een inlog via paswoord.

Ik heb Java geïnstalleerd maar ik zie nog steeds een rood kruis (x)

De Java instellingen zijn wellicht veranderd. Klik met de rechtermuisknop op het Java-icoontje en open het control panel. Afhankelijk van de versie waar u mee werkt, ziet u een vergelijkbaar scherm. Controleer of de browser is aangevinkt. U kan ook steeds overschakelen op een inlog via paswoord.

Als ik inlog met mijn gebruikersnaam en wachtwoord dan gebeurt er helemaal niets. Alles is wit.

Waarschijnlijk heeft u een favoriete webpagina bekeken nadat u was ingelogd. Verwijder de favoriete webpagina en meldt u opnieuw aan. U kunt de Intrum Web login pagina alleen als favoriet opslaan voordat u inlogt.

Is er ook een handleiding van Intrum Web?

ja, klik hier.

Welke browsers werken niet en zouden geüpgraded moeten worden bij het gebruik van Intrum Web 2.0?

Internet Explorer versie 6 en 7 werken niet.