Wanneer is Factoring zinvol voor uw zaak

Factoring, u heeft er wellicht al over gehoord. Maar is het iets voor u?

Als u kiest voor factoring, koopt Intrum uw debiteurenportefeuille over voor een correct bedrag. Over de opvolging van wanbetalers hoeft u vervolgens niet meer wakker te liggen. Intrum treedt in uw rechten en neemt die taak van u over. Wij doen er bovendien alles aan om de goede relatie met uw klant te vrijwaren: Onze dossierbeheerders zijn perfect getraind en volgen een strikte deontologische code.

Voor vorderingen op consumenten en bedrijven biedt factoring specialist Intrum u een zeer interessante prijs. Veel hangt af van de omvang en “kwaliteit” van uw debiteurenportefeuille. In welke situaties is het interessant om factoring te overwegen?

Kost uw debiteurenbeheerafdeling te veel?

Heeft u een interne afdeling debiteurenbeheer? Zeer goed, u bent duidelijk overtuigd van het belang van wanbetalers goed opvolgen. Maar stelde u zich ooit volgende vragen:

  • Hoeveel uren besteden onze mensen aan de opvolging van wanbetalers? Gaan zij efficiënt te werk? Wat is hiervan de personeelskost?
  • Kiezen we voor minnelijke invordering? Of wordt meteen een gerechtsdeurwaarder ingeschakeld? Wat is hiervan de kostprijs?
  • Hoe succesvol zijn onze inspanningen? Kunnen die resultaten beter?

 

Loont het de moeite om uw debiteurenbeheer uit te besteden?

Vraag prijsofferte voor minnelijke invordering en factoring >

Vergelijk resultaten én kosten!

 

Lijdt de cash flow van uw bedrijf onder te lang openstaande vorderingen?

Betalingsuitstel verlenen, is een populaire manier om de verkoop te stimuleren. Een nadeel is de negatieve impact op uw cash flow, wanneer u niet de tijd neemt om onbetaalde facturen nauwgezet te monitoren.

Factoring biedt een mooie uitweg: Intrum betaalt een correct bedrag voor uw openstaande facturen en neemt de volledige administratieve opvolging van u over. Van uw cash flow bent u zeker.

Verspilt u kostbare tijd aan het opvolgen van wanbetalers?

Betalingsherinneringen sturen, aanmanen, telefonisch contact, betalingen verwerken: Wanbetalers opvolgen, kost tijd. Veel tijd…

Als u niet oplet, gaat u minder tijd spenderen aan meer productieve zaken zoals marketing en verkoop. Dankzij factoring, kan u kostbare tijd besparen en u opnieuw focussen op de zaken die er écht toe doen.

Bent u internationaal actief maar mist u kennis over betalingsgewoonten en wetgeving in andere landen?

Heeft u openstaande vorderingen in verschillende Europese landen? Verkoop ze aan Intrum: Wij innen facturen in 180 landen!

Een bijkomend voordeel is dat onze experts u helpen om beter zaken te doen in exportlanden. Wij helpen u bijvoorbeeld waterdichte betalings- en kredietvoorwaarden uitwerken.

Weigert de bank om u krediet toe te staan?

Om de groei van uw onderneming te financieren, heeft u geld nodig. Staat uw bank niet te springen om u nieuw krediet te verlenen? Een factoringmaatschappij zal veel sneller bereid zijn om u te helpen geld vrij te maken.

 

Maak direct geld vrij:

Spreek met onze factoringexpert >

Een alternatieve manier om uw groei te financieren!

 

Beschikt u over onvoldoende geld om de groei van uw onderneming te ondersteunen?

U moet zoveel mogelijk proberen uw groei te financieren met de vrije cash flow die uw onderneming genereert. Dit kan natuurlijk niet altijd. Er zijn periodes waar u extra geld nodig heeft voor investeringen.


Factoring houdt uw cash flow op peil en vermijdt dat u al te vaak bij de bank dient aan te kloppen.

Lang leve de btw!

Voor niet-BTW-plichtige bedrijven is factoring extra voordelig. Op de kosten van een klassiek incasso traject via een incassobureau, advocaat of gerechtsdeurwaarder betalen ze 21% BTW. Met factoring omzeilen ze die BTW: er worden immers geen kosten aangerekend waarop BTW van toepassing is.

Loopt u Salesopportuniteiten mis door gebrek aan geld om bestellingen uit te voeren?

Wanneer u veel openstaande vorderingen heeft, wordt uw geld eigenlijk gegijzeld op de bankrekeningen van uw klanten. In het slechtste geval kan u, door geldgebrek, nieuwe grote bestellingen niet uitvoeren.

In het binnenhalen van nieuwe, grote klanten steekt u enorm veel tijd en energie. Het is ontzettend jammer wanneer u een nieuwe klant niet kan bedienen wegens geldgebrek. De kans is groot dat u deze klant voor goed kwijt bent. U verliest niet alleen de vandaag geplande verkoop, maar ook alle toekomstige verkopen aan deze klant.

Zou u meer profiteren van kortingen wanneer u over het geld beschikte om leveranciers sneller te betalen?

Het is een typisch verschijnsel: Kmo’s wiens klanten niet tijdig betalen, gaan hun eigen leveranciers steeds later betalen. Vaak mislopen ze hierdoor kortingen, die leveranciers toestaan bij snelle betaling.
Via factoring maakt u direct geld vrij, waardoor u makkelijker van betalingskortingen bij uw leveranciers kan profiteren.

 

Sneller cash, verlaagd kredietrisico & minder overheadkosten?

Vraag nu prijsofferte bij onze Debt Sales expert >

Maak nu DIRECT geld vrij!