Belgische bedrijven getuigen over de voordelen van debt sales

In April 2014 organiseerde Intrum een seminarie gewijd aan debt sales. Bij debt sales wordt een pakket aan onbetaalde vorderingen verkocht en betaalt Intrum u hiervoor onmiddellijk een aantrekkelijke waarde uit.

Dat debt sales internationaal in de lift zit, bewijzen de gestegen investeringen in de door Intrum aangekochte portefeuilles: ruim +16% stijging tov vorig jaar. Ook in België is er een stijgende interesse voor wat deze manier van organiseren van het debiteurenbeheer als voordelen kan opleveren.

Op het seminarie werd debt sales vanuit verschillende invalshoeken bekeken, maar centraal stonden de getuigenissen van enkele Belgische bedrijven die vandaag al ervaring hebben opgedaan met deze interessante financieringsformule.

Volgende bedrijven leverden tijdens het seminarie hun unieke inzichten over hoe zij debt sales inzetten:

 • Axa Bank,
 • Pabo,
 • Essent

 

8 Belangrijkste debt sales voordelen, vernoemd op seminarie

 1. Verwachte inkomstenstromen worden onmiddellijk vertaald in cash
 2. Sneller cash van uw (lang) openstaande vorderingen
 3. Zekerheid en risico management: het risico op niet betaling wordt overgenomen
 4. Cash injectie en betere cijfers in uw jaarrekening door balance sheet cleaning
 5. BTW besparingen voor niet-BTW-plichtige sectoren
 6. Fikse besparing op de overheadkosten
 7. Betere en gemakkelijkere cash flow forecasting
 8. Gemakkelijker partnermanagement


De aanwezigen uit zeer diverse sectoren waren het er roerend over eens: debt sales treedt steeds meer op de voorgrond als voorkeursmethode om het debiteurenbeheer in te richten.

 

Vrijblijvend de voordelen van Debt Sales bespreken?
Maak een afspraak >

 

Debt sales als middel om het rendement op geïnvesteerd kapitaal (ROCE) te verbeteren

De ROCE-ratio (Return On Capital Employed) geeft weer in welke mate een onderneming in staat is opbrengsten te genereren uit haar investeringen. Bedrijven met een hogere ROCE halen meer winst uit elke euro kapitaal.

Een hoge ROCE geeft aan dat een groter deel van de winst opnieuw in de onderneming kan worden geïnvesteerd. Bedrijven met een hoge ROCE zullen ook makkelijker leningen krijgen. Kortom, een hoge ROCE wijst op een succesvolle groeionderneming. Finaal verhoogt dat de waarde van uw onderneming.

In de meeste bedrijven maken debiteuren een belangrijk deel uit van het geïnvesteerd kapitaal. Daarom dat acties gericht op het verbeteren van de performantie van uw debiteurenbeheer zo'n sterke impact hebben op de waarde van uw onderneming. 

Door het bedrag aan openstaande vorderingen te verminderen, kan een onderneming het "geïnvesteerd kapitaal" gevoelig verlagen en de EBIT verhogen, wat resulteert in een hogere ROCE. Wij denken hierbij aan de implementatie van een strikter kredietbeleid en strengere kredietlimieten maar ook aan de effectieve verkoop van openstaande vorderingen. 

Impact van verschillende types investeringen op de ROCE 

Stel uw vraag

Stel uw vraag en krijg advies van een ervaren credit management expert. Vul onderstaand formulier in. Wij verwerken uw gegevens en antwoorden zo spoedig mogelijk.

Vul de velden in en klik "verzenden":