Debt Sales

Onbetaalde facturen wegen zwaar door op de balans van uw bedrijf. Ze hebben een écht nefaste impact op de cash flow.

Debt Sales: structurele outsourcing

Zodra de vervaldag is bereikt, kopen wij openstaande klantenfacturen van u over. Wij betalen u een correct bedrag en staan vanaf dat moment in voor de verdere administratieve opvolging.

Wacht niet tot u uw onbetaalde vorderingen afschrijft voor ze te verkopen! U kan onbetaalde facturen ook op een vast tijdstip in het invorderingsproces aan Intrum verkopen.

Wij kunnen afspreken dat Intrum onbetaalde facturen overneemt op het moment dat de vervaldatum verloopt, maar ook later.

Wij betalen u onmiddellijk en gaan onafhankelijk van u het achterstallige factuurbedrag invorderen bij uw klant. Daarbij maken we gebruik van onze expertise en onze schaalvoordelen.

De kosten om achter de betaling van een niet-betalende klant aan te gaan, zijn soms hoger dan het verschuldigde bedrag. Intrum is echter bereid de onbetaalde facturen van u over te nemen tegen een percentage van hun nominale waarde.

Hoeveel betaalt Intrum me uit?

De prijs die wij betalen in geval van debt sales, hangt af van onze kredietinformatie, die rekening houdt met: uw type klanten, uw type producten en/of diensten, het gemiddelde factuurbedrag en de ouderdom van de openstaande facturen.

De prijs die Intrum betaalt, is gebaseerd op het verwacht betaalgedrag van uw klanten. Intrum beheert op jaarbasis meer dan 500.000 onbetaalde facturen. Dit zorgt er voor dat wij het inningspotentieel zeer goed kunnen inschatten en u de beste prijs bieden.

Veel voordeliger dan klassieke factoring

In tegenstelling tot bij klassieke factoring verkoopt u bij Intrum enkel uw openstaande facturen waarvan de vervaldatum is verlopen. U betaalt dus geen financieringskost of risicopremie op uw goede betalers.

Doordat u de facturen pas na vervaldag overmaakt, behoudt u 100% van de cash flow op uw klanten die vlot binnen de afgesproken vervaldatum betalen. Zo werkt Intrum mee aan de verbetering van uw liquiditeit én aan de daling van uw kost voor debiteurenbeheer.

Recupereer snel geld uit onbetaalde facturen: Neem contact en bespreek debt sales met een van onze experts. Boost uw cash flow & verblijd uw aandeelhouders met mooiere cijfers.

 

 • Direct geld, zelfs wanneer de bank u geen krediet wil toestaan
 • Betere cijfers in uw jaarrekening
 • Onmiddellijke verbetering van uw liquiditeit & cash flow
 • Laat het risico van niet-betaling over aan Intrum
 • Fikse besparing op overheadkosten
 • Uw klant profiteert van nieuwe betalingsmogelijkheden, o.a. een afbetalingsplan op maat van zijn mogelijkheden
 • Geen financieringskost op klanten die vlot betalen
 • U krijgt geld vrij om te investeren in groei

 

Als u kiest voor Debt Sales, koopt Intrum uw openstaande klantenfacturen over voor een correct bedrag. Over de opvolging van klanten die laattijdig betalen, hoeft u vervolgens niet meer wakker te liggen. Een fikse besparing op administratie!

Waarom Debt Sales via Intrum?

Wij kopen vorderingen op van elk type onderneming: kredietinstellingen, telecom, energieproducenten, postorderbedrijven, e-commerce, zorgsector, persbedrijven,... Ja, ook van overheidsinstellingen.

Wij nemen het risico van niet-betaling en het proces van invordering van u over zodat u zich volledig kan concentreren op uw kernactiviteiten.

Ook uw klant haalt hier gewoonlijk voordeel uit, aangezien Intrum individuele afbetalingsplannen aanbiedt die aangepast zijn aan het betalingsvermogen van elke specifieke klant.  

10 voordelen van debt sales bij Intrum:

 1. Verwachte inkomstenstromen worden onmiddellijk vertaald in cash
 2. Snelle betaling van uw (lang) openstaande vorderingen
 3. Betere cijfers in uw jaarrekening
 4. Verbetering van uw liquiditeit
 5. Extra investeringsmogelijkheden
 6. Fikse besparing op de overheadkosten
 7. Meer tijd voor uw kernactiviteiten
 8. Risico management
 9. Zekerheid van uw cash flow
 10. Betere planning van uw cash flow 

 

Sneller cash, verlaagd kredietrisico & minder overheadkosten?

Neem contact en ontvang een prijsofferte van onze Debt Sales expert!

 

Vraag prijsofferte

Weigert de bank u een nieuw krediet? Moeite om geld te vinden voor cruciale investeringen? Kost de opvolging van onbetaalde facturen u teveel tijd en geld? Vul onderstaand formulier in. Wij verwerken uw gegevens zo spoedig mogelijk en contacteren u met een voorstel op maat.

Vul de velden in en klik "verzenden":