European Payment Report 2021

Het 'European Payment Report 2021' beschrijft de impact die laattijdige betalingen hebben op de ontwikkeling van uw bedrijf. Dankzij dit rapport krijgt u een helder zicht op het betalingsgedrag van Belgische bedrijven, particulieren en overheden.

Wenst u een exemplaar van dit unieke rapport te ontvangen? Vul onderstaand formulier in. Wij verwerken uw gegevens zo spoedig mogelijk en bezorgen u het European Payment Report.

Vul de velden in en klik "verzenden":

Over het rapport

Het European Payment Report 2021 is gebaseerd op een enquête die bij meer dan 10.000 bedrijfsleiders in 29 Europese landen werd uitgevoerd. Dit uniek rapport geeft inzicht in het betalingsgedrag en de financiële gezondheid van de Europese bedrijven. Wij voorzien aparte conclusies specifiek voor België.

Belangrijkste conclusies

  • Het coronavirus heeft tal van Europese bedrijven op de knieën gekregen. Vandaag staat
    het lot van miljoenen kmo's op het spel.
  • Bedrijfsleiders verwachten nog verschillende jaren van onzekerheid. In België zegt de helft van de bedrijven waarvan de winst is gedaald dat het ten minste tot 2022 of 2023 zal duren voor de normale gang van zaken voor hun bedrijfsactiviteiten weer is hersteld.
  • Anderzijds zijn Belgische bedrijven enthousiaster over de groei en de toekomst dan ze in jaren zijn geweest, ongeacht de onzekerheid die de pandemie met zich mee heeft gebracht.
  • De betalingskloof neemt sterk toe.
  • De twee belangrijkste, strategische prioriteiten voor Belgische bedrijven in 2021 zijn de liquiditeit versterken en het debiteurenbeheer optimaliseren.
  • Zes op tien Belgische bedrijven zeggen dat ze door corona gemotiveerd zijn om het risico van laattijdige betalingen voor hun bedrijf beter te beheren.

 

European Payment Report 2021
European Payment Report 2021