European Payment Report 2020

Het 'European Payment Report 2020' beschrijft de impact die laattijdige betalingen hebben op de ontwikkeling van uw bedrijf. Dankzij dit rapport krijgt u een helder zicht op het betalingsgedrag van Belgische bedrijven, particulieren en overheden.

Wenst u een exemplaar van dit unieke rapport te ontvangen? Vul onderstaand formulier in. Wij verwerken uw gegevens zo spoedig mogelijk en bezorgen u het European Payment Report.

Vul de velden in en klik "verzenden":

Over het rapport

Het European Payment Report 20 is gebaseerd op een enquête die bij bijna 10.000 bedrijfsleiders in 29 Europese landen werd uitgevoerd. Dit uniek rapport geeft inzicht in het betalingsgedrag en de financiële gezondheid van de Europese bedrijven.

Het rapport brengt het debat op gang

Aan de hand van dit uitvoerige onderzoek bij Europese bedrijven creëren we bewustzijn en lokken we het debat uit in de politiek en in de media, bijvoorbeeld over de impact van wanbetaling op de Europese economie. We nemen deel aan congressen en vergaderingen in Brussel, om de EU-afgevaardigden te informeren over de situatie en over de beste aanpak om in Europa een gezonde economie en betalingen met meer zekerheid tot stand te brengen.

Hoogtepunten

  • De helft van de Belgische bedrijfsleiders zegt dat een pan-Europese recessie in de komende twaalf maanden een van de grootste uitdagingen vormt.
  • Bijna de helft van de Belgische respondenten (45%) is van plan kosten te besparen.
  • B2B klanten vertonen een betalingskloof van 3 dagen. Belgische overheden zijn stipter geworden dan vorige jaren maar behouden een betalingskloof van 6 dagen. Vergelijking van het pre- and post-lockdown betalingsgedrag wijst wel op aanzienlijke vertragingen bij bedrijven en overheid, niet bij de particulier.
  • Drie op tien Belgische bedrijven (28%) is van plan om betalingen sneller veilig te stellen, wat wijst op een verharding van het kredietbeleid.
  • Bijna de helft van de Belgische bedrijfsleiders (49%) ziet het betalingsrisico de komende twaalf maanden toenemen.

 

European Payment Report 2020
European Payment Report 2020