European Payment Report

Het 'European Payment Report 2019' beschrijft de impact die laattijdige betalingen hebben op de ontwikkeling van Europese bedrijven. Dankzij dit rapport krijgt u een zicht op het betalingsgedrag in de verschillende, Europese landen.

Wenst u een exemplaar van dit unieke rapport te ontvangen? Vul onderstaand formulier in. Wij verwerken uw gegevens zo spoedig mogelijk en bezorgen u het European Payment Report.

Vul de velden in en klik "verzenden":

Over het rapport

Het European Payment Report 2019 is gebaseerd op een enquête die tussen 31 januari en 5 april 2019 in 29 Europese landen tegelijk werd uitgevoerd. Voor dit rapport verzamelden we gegevens van 11.856 bedrijven over heel Europa, om inzicht te krijgen in het betalingsgedrag en de financiële gezondheid van de Europese bedrijven.

Het rapport brengt het debat op gang

Aan de hand van dit uitvoerige onderzoek bij Europese bedrijven creëren we bewustzijn en lokken we het debat uit in de politiek en in de media, bijvoorbeeld over de impact van laattijdige en niet-betalingen op de Europese economie. We nemen deel aan congressen en vergaderingen in Brussel, om de EU-afgevaardigden te informeren over de situatie en over de beste aanpak om in Europa een gezonde economie en betalingen met meer zekerheid tot stand te brengen.

Hoogtepunten

  • Europa heeft een periode van economische groei achter de rug, maar in 2019 verschijnen donkere, economische wolken aan de horizon. Meer dan de helft van de Europese bedrijven gelooft dat binnen 5 jaar een recessie zal plaats vinden.
  • In vergelijking met vorig jaar (1,69%), wordt in 2019 een merkbaar hoger percentage van de omzet bij Europese bedrijven afgeboekt omwille van oninbare vorderingen (2,31%).
  • Bovendien ziet een groeiend aantal bedrijven het kredietrisico de komende 12 maand nog stijgen.

Laattijdige betalingen

  • Bedrijven en overheden betalen later dan een jaar geleden.
  • Eén op vijf bedrijven zegt meer nieuwe mensen te kunnen recruteren als betalingen sneller binnenkomen.
  • Het country report voor België toont opmerkelijke verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië & Brussel!